LOON OP ZAND
tel. 0416-365544

Vandaag kreeg Uno Animo Helvoirt op bezoek.
Uno Animo zit zoals we weten in een lekkere flo de laatste weken, met af en toe wat wisselend voetbal, krijgen ze het toch steeds voor elkaar om een leuke pot voetbal om te zetten in winst.
Zo ook vandaag. Vanaf het begin probeerde Uno Animo de wedstrijd naar zich toe te trekken door veelal pressie te spelen.
Hierdoor creeerde Uno in de eerste 10 minuten al grote kansen echter de vizieren van de spelers van Uno Animo stonden nog niet geheel scherp.
Tot de 33 minuut ging het redelijk op en neer. Helvoirt probeerde vooral tijdens de omschakelingen gevaarlijk te zijn en dit lukte enkele malen, maar ook zij wisten hieruiit nog niet te scoren.
33 minuuut Rens van Son geeft een cross bal op Tom van Breugel die zoekt de achterlijn op en geeft de bal voor, precies op maat voor Brain van der Loo, die wist hier wel raad mee en kopte de bal netjes binnen. 1-0
41 min Helvoirt zet de bal voor die wordt netjes vanaf de achterlijn terug gekopt en vakt voor de voeten van een Helvoirt speler en die schiet hard in. 1-1
Rust.
vervolgens rond de 55e minuut tot de 65e minuut ging het spel snel op en neer met diverse doelpunten.
57 minuut Bob Emmen wordt hard onderuit gehaald om en nabij de 18 meter. Vrije trap wordt genomen door Brain, keeper van Helvoirt parreert de bal en die komt zo voor de voeten van Daan van Kuijk en die schiet dit buitenkansje netjes binnen. 2-1.
60e minuut speler van Helvoirt loopt 16 meter in wordt zeer licht geraakt en valt als een volleerd profvoetballer en de scheidsrechter geeft zeer makkelijk de penalty. Helvoirt weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de bal netjes binnen. 2-2.
64e minuut, Hoekschop van Links wordt hoog ingebracht en Rens van Zon kopt hard binnen. 3-2.
75e minuut Bob Emmen wordt diep gestuurd komt 1 op 1 met de keeper van Helvoirt. Elke Uno Animo supporter dacht dat daar de beslissing zou gaan vallen meer de ingeschoten bal van Bob blijft door het inmiddels zeik natte gras onder de billen van de keeper van Helvoirt liggen.
82e minuut wederom een hoekschop die hoog wordt ingebracht en ditmaal kopt de van blessureleed terug gekeerde Finn Zandstra netjes binnen en zet de 4-2 op het score bord.  De wedstrijd had nav diverse blessures en behandelingen een flinke uitloop (zon 12 minuten) in deze resterende tijd scoorde Helvoirt nog 1 maal waardoor de eindstand op 4-3 kwam te staan en Uno Animo wederom 3 punten mocht bijschrijven.