VRIJWILLIGER IN DE PICTURE ….JÖRGEN KROOT…. - Uno Animo

VRIJWILLIGER IN DE PICTURE ….JÖRGEN KROOT….

23 april 2021 7:15


Elke twee weken interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zodat we niet alleen de vrijwilliger beter leren kennen, maar ook iets meer te weten komen over de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Deze week is Jörgen Kroot onze 'Vrijwilliger in de Picture'.

Naam: Jörgen Kroot

 

Werk/opleiding: Accountant 

 

Hobby’s: kamperen / voetballen / F1

 

Favoriete voetbalclub: PSV en Willem II

 

Favoriete speler: heb ik niet

 

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Uno Animo? 
Mijn huidige taak is wedstrijdsecretaris jeugd en daarnaast scheidsrechter op zaterdag. Hiervoor ook actief geweest als begeleider voor de jeugdscheidsrechters, trainer en kampleider.

 

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk al? 
Vanaf 2013 ben ik als vrijwilliger betrokken bij Uno Animo. De rol van wedstrijdsecretaris vervul ik vanaf 2017.

 

Waarom ben je vrijwilliger geworden? 
Toen onze kinderen gingen voetballen bij Uno Animo kwam al snel de vraag of ik niet wilde ondersteunen als trainer bij de F-jes. Naar mijn mening dien je als ouder dan ook een steentje bij te dragen.

 

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw vrijwilligerstaak?
Het is leuk om bezig te zijn met de jeugd uit ons dorp en om samen met andere vrijwilligers de club draaiende te houden. Daarnaast zijn de jeugdkampen, zowel bij Kuijpershoefke als bij Duin en strand altijd een geweldige beleving. Hopelijk kunnen we deze volgend jaar weer organiseren.
Minder leuk is soms het gedrag van ouders langs de kant richting de spelers en de jeugdscheidsrechters. Men vergeet soms dat het om plezier gaat.

 

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Uno Animo hebt meegemaakt? 
Dat mijn collega uit Gilze op maandag opbelde met de vraag of ik zaterdag de wedstrijd van de JO14 had gefloten. Wat zo was. Zijn zoon had namelijk gespeeld bij Uno Animo (en verloren) maar was bij thuiskomst erg positief geweest over de scheidsrechter. Bij het zien van het wedstrijdverslag kwam mijn naam naar voren. Leuk om dan achteraf een compliment te ontvangen van een tegenstander!

 

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren?
Ouders zeggen dat ze het steeds drukker krijgen en geen tijd hebben om vrijwilliger te worden. Maar zonder (nieuwe) vrijwilligers kan Uno Animo niet bestaan! Ook al ben je geen voetballer of ken je de spelregels niet dan nog zijn er voldoende andere behoeftes voor helpende handjes. Denk daarbij aan onderhoud, kantine, bestuurstaken etc. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om bepaalde zaken te leren door het volgen van cursussen.

 

Heb je nog suggesties of verbeterpunten?
Er zijn altijd verbeterpunten! Maar voor de één is het glas half vol en voor de ander half leeg. Door samen positief te blijven en zaken op te pakken houden we de club levend en communicatie is daarbij belangrijk.

 

Jörgen, bedankt voor het leuke interview, maar vooral ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

 

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor Uno Animo? Stuur dan een mailtje naar werkgroep-vrijwilligers@unoanimo.nl

Je kunt natuurlijk ook persoonlijk contact opnemen met een van onze bestuursleden! 

 

DSC_2022_2.JPG

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!