VRIJWILLIGER IN DE PICTURE ….HENK VAN ROSSUM…. - Uno Animo

VRIJWILLIGER IN DE PICTURE ….HENK VAN ROSSUM….

27 maart 2021 17:30


Elke twee weken interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zodat we niet alleen de vrijwilliger beter leren kennen, maar ook iets meer te weten komen over de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Deze week is Henk van Rossum onze 'Vrijwilliger in de Picture'.

Naam: Henk van Rossum

Werk/opleiding: Ik werk voor ABN AMRO Verzekeringen en heb in Eindhoven de Heao afgerond.

Hobby’s: Hardlopen, zaalvoetballen, lekker eten met een goed glas wijn en Italie als favoriet vakantieland 

Favoriete voetbalclub: PSV

Favoriete speler: Messi

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Uno Animo? Ik ben mede-verantwoordelijk voor de voetbaltechnische gang van zaken binnen de jeugd van Uno Animo. Dat doen we gezamenlijk met een groep van jeugd-coördinatoren. 

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk al? Ik doe dit al een jaar of 6 en daarvoor ben ik ook jeugdleider geweest in de F-jes bij Niels en Max. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden? Een vereniging heeft echt een plek in de maatschappij, echter een vereniging draait niet van zelf. Daar wil ik mijn steentje aan bijdragen zodat het verenigingsleven toekomst blijft houden. 

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw vrijwilligerstaak? Het leuke is om te zien hoe sport zorgt voor verbinding en plezier bij jeugd en ouders. 
Het minder leuke is dat we merken dat de maatschappij steeds individualistischer wordt en het verenigingsleven “geconsumeerd” wordt. “Ik betaal contributie dus Uno Animo regel het maar…” Dit soort uitspraken staan haaks op de uitgangspunten van een vereniging. 

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Uno Animo hebt meegemaakt? Dat we ieder jaar uiteindelijk toch weer (bijna) alle teams kunnen voorzien van trainers/leiders en andere vrijwilligers die ondersteunen. 

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren? Als een trainer/leider van het team waarin je kind voetbalt iets vraagt in de groeps-app reageer dan eens als eerste om ergens te kunnen ondersteunen. Als dat om diverse redenen toch niet lukt, blijf dan positief en met respect communiceren. 
Met de eerste aanpassingen wat betreft corona hebben we het afgelopen jaar ook diverse nieuwe vrijwilligers gezien op het sportpark. Dat is leuk om te zien.

Heb je nog suggesties of verbeterpunten? Nee, ik hoop alleen dat we het seizoen 2021-2022 weer redelijk normaal kunnen starten en dat dat weer perspectief geeft voor de jeugd.

Henk, bedankt voor het leuke interview, maar vooral ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze  mooie vereniging!

 
Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor Uno Animo? Stuur dan een mailtje naar werkgroep-vrijwilligers@unoanimo.nl.

Je kunt natuurlijk ook persoonlijk contact opnemen met een van onze bestuursleden.

 

Henk van Rossum

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!