VRIJWILLIGER IN DE PICTURE ….JACQUELINE VAN DER AA…. - Uno Animo

VRIJWILLIGER IN DE PICTURE ….JACQUELINE VAN DER AA….

28 februari 2021 10:15


Elke twee weken interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zodat we niet alleen de vrijwilliger beter leren kennen, maar ook iets meer te weten komen over de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers! Deze week is Jacqueline van der Aa onze 'Vrijwilliger in de Picture'.

Naam: Jacqueline van der Aa

Werk: Ik werk als verkoop en productie medewerkster in een slagerij.

Hobby’s: Tuinieren, wandelen, typetjes spelen bijv. met tonpraten. Genieten van het leven en vrijwilliger zijn bij Uno Animo.

Favoriete voetbalclub: PSV

Favoriete speler: Ruud van Nistelrooij. En bij de dames, Jacky Groenen.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Uno Animo?  Ik zit in de technische commissie van de meisjes. En sinds vorig jaar zit ik met nog 4 anderen in een vrijwilligerswerkgroep. Om te kijken hoe en waar we vrijwilligers in kunnen zetten en het belangrijkste taak is; hoe kunnen we de vrijwilligers in onze club krijgen.


Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk al? 3 jaar en daarvoor ben ik 1 jaar trainster geweest bij de F-jes, waar toen mijn dochter in speelde. 


Waarom ben je vrijwilliger geworden?  Om toch nog verbonden te zijn met mijn favoriete sport, wat ik helaas niet meer kan doen door een knieblessure. En ook om  zo’n mooie dorpsclub draaiende te houden. 


Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw vrijwilligerstaak? Leuke kanten zijn, dat je met mensen en communicatie bezig bent. Ik ben een mensen mens, dus zit ik op de goede plek.  En dat je iets kunt oplossen voor een team. De minder leuke kant, is als je commentaar krijgt van mensen, omdat je af en toe in hun ogen niet de juiste beslissing hebt gemaakt. Maar dat hoort erbij. Je kunt het niet voor iedereen goed doen. 


Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Uno Animo hebt meegemaakt?  Ik heb zelf 20 jaar bij Uno gevoetbald en veel  mooie momenten meegemaakt. Maar de mooiste is toch wel toen het team van mijn dochter, 2 jaar geleden, kampioen werd.


Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren? Ik zou zeggen; meld je aan op de site van Uno Animo, om je in te zetten voor een mooi vereniging. Het hoeft niet veel tijd te kosten, en je hoeft zeker geen verstand van voetbal te hebben om toch iets te betekenen voor onze mooie club. 


Heb je nog suggesties of verbeterpunten? De communicatie hogerop kan wat beter, maar dat komt ter zijner tijd ook wel een keer goed.

 

Jacqueline, bedankt voor het leuke interview, maar vooral ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!


Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor Uno Animo? Stuur dan een mailtje naar werkgroep-vrijwilligers@unoanimo.nl

Je kunt natuurlijk ook persoonlijk contact opnemen met een van onze bestuursleden.

 

Jacqueline van der Aa

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!