VRIJWILLIGER IN DE PICTURE: …….LOT LEERMAKERS…… - Uno Animo

VRIJWILLIGER IN DE PICTURE: …….LOT LEERMAKERS……

30 november 2020 22:15


Het voorstellen van één van onze vrijwilligers is inmiddels een vaste rubriek op onze website.
Elke week interviewen we een vrijwilliger die binnen onze mooie vereniging actief is. We stellen vragen over verschillende onderwerpen zodat we niet alleen de vrijwilliger beter leren kennen, maar ook iets meer te weten komen over de taken die hij/zij uitvoert. Een vereniging is ten slotte nergens zonder haar vrijwilligers!

Deze week is Lot Leermakers onze 'Vrijwilliger in de Picture'.

Naam: Lot Leermakers

Werk: Administratief medewerkster Actief zorg 

Hobby’s: Sporten, lezen, winkelen en achter de bar staan bij Uno Animo 

Favoriete voetbalclub: Uno Animo natuurlijk

Favoriete voetbalspeler: Die heb ik niet.

Wat is jouw vrijwilligerstaak bij Uno Animo? Ik sta achter de bar en ben verantwoordelijk voor de inkoop.

Hoe lang doe je dit vrijwilligerswerk al? Vanaf 2016 toen ik mijn baan verloor.

Waarom ben je vrijwilliger geworden? Toen ik mijn baan verloor, kreeg ik ineens erg veel vrije tijd. Britt dacht toen dat het misschien wel iets voor mij zou zijn om vrijwilliger te worden. Er werden nog vrijwilligers gezocht. Ik dacht waarom niet, ik ga het gewoon proberen. Ik had nog nooit van mijn leven een biertje getapt. En ik vind het super leuk om te doen. Ik kan niet wachten tot we weer mogen beginnen, het heeft alweer lang genoeg geduurd die “lockdown”. 

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw vrijwilligerstaak? Het contact met de mensen die bij jou een drankje / hapje komen bestellen, dat vind ik wel het leukste.

De inkoop van de producten vind ik ook heel leuk om te doen. Ik vond het wel een eer dat ze mij vroegen om dat erbij te gaan doen. Hier spreekt toch een stukje waardering en vertrouwen uit.

Omdat we eigenlijk met te weinig vrijwilligers zijn komt de druk op een paar mensen te liggen, dit is niet altijd leuk. Het is ook wel eens fijn om een zondag vrij te zijn, maar dat zit er gewoon niet in vanwege personeelsgebrek. Dat betekent eigenlijk dat je er altijd moet zijn.

Kan ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om mensen enthousiast te maken om zich ook aan te melden om eens achter de bar of in de keuken mee te draaien :). 

Wat is het leukste/mooiste wat je (als vrijwilliger) bij Uno Animo hebt meegemaakt? De zaterdag vorig jaar dat de persgroep op bezoek was bij Uno Animo voor een toernooi. Oh wat was dat een gezellige en leuke dag. Vraag maar aan Mariet, wat hebben we toen veel gelachen. 

Wat zou je willen zeggen tegen mensen die nog geen vrijwilligerstaak uitvoeren? Meld je aan, probeer het gewoon eens een keer en vraag naar de mogelijkheden. Vind je het niet leuk, dan kun je altijd nog stoppen. De club heeft vrijwilligers nodig om te blijven bestaan. Wanneer iedereen, al is het maar 1x per maand, iets voor de club doet kost het weinig tijd. Ik neem toch aan dat iedereen wil dat Uno Animo nog jaren blijft bestaan, dat lukt niet vanzelf daar moeten we met z’n allen aan werken.

En het allerbelangrijkste is dat het gewoon leuk is om te doen. 

Heb je nog suggesties of verbeterpunten? Die zullen er vast zijn maar daar kom ik op dit moment even niet op haha.

 

Lot, bedankt voor het leuke interview, maar vooral ontzettend bedankt voor jouw inzet als vrijwilliger voor onze mooie vereniging!

 

Heb jij na het lezen van dit interview ook zin om als vrijwilliger iets te betekenen voor Uno Animo? Stuur dan een mailtje naar werkgroep-vrijwilligers@unoanimo.nl

Je kunt natuurlijk ook persoonlijk contact opnemen met een van de bestuursleden.

Lot Leermakers

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!