Uno Animo 2 schrijft historie met het behalen van het kampioenschap

29 mei 2022 15:45

Geert van Dongen

Op zondag 29 mei speelde Uno Animo 2 thuis tegen GSBW 2.
Met vijf punten voorsprong op SVSSS, nummer twee op de ranglijst, zou Uno Animo bij winst historie kunnen schrijven. In 1987, vijfendertig jaar geleden, was het voor het laatst dat het tweede elftal van Uno Animo het kampioenschap behaalde.

Het was al meteen duidelijk dat Uno Animo maar één doel had en dat was winnen. In de 16e minuut werd de score geopend door Martijn Damen. Daarna was het de beurt aan trainer/speler Mathijs Knapen, die in de 22e minuut de 2-0 op het bord bracht. Uno Animo zette door en zes minuten later was het wederom Knapen die het net van de GSBW keeper liet bollen: 3-0 voor Uno Animo. Nog was het niet gedaan, want op slag van rust maakte Ruben van Loon de 4-0.

In de tweede helft kon GSBW eindelijk de 0 van het scorebord halen: in de 47e minuut werd het 4-1. Uno Animo liet zich iets meer terug zakken, maar GSBW kon niet echt een vuist maken. De genadeslag werd toegebracht door Tim Clemens die in de 67e en 71e minuut de 5-1 en 6-1 op zijn naam zette. In de slotfase werd er door geen van beide teams meer gescoord. Met deze klinkende overwinning haalde Uno Animo 2 ongeslagen het kampioenschap binnen. Een mooie prestatie waarmee wij hen van harte feliciteren!