Trainen en onderlinge wedstrijden in coronatijd

1 november 2020 16:00


Alleen de jeugd tot 18 jaar mag in deze coronatijd trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Op zaterdag 31 oktober werd hier gretig gebruik van gemaakt.

Het weer was ons deze dag goedgezind, want het was droog en de temperatuur voelde bijna lenteachtig aan. 

Tussen 09.00 en 10.00 uur speelden de JO-8 en JO-9 een onderling toernooi op het trainingsveld. Op drie verschillende veldjes werden de wedstrijdjes gespeeld. De kinderen waren enthousiast bezig met het voetbalspel. De trainers en leiders moedigden hun teams aan en hadden er duidelijk ook plezier in.

Tegelijkertijd waren de JO10-1 en JO10-2 bezig met hun training op het kleine trainingsveld. In verschillende groepjes werden allerlei trainingsvormen geoefend en daarna werd er nog een partijtje gespeeld door de hele groep. 

Ondertussen was op het hoofdveld om 09.30 uur de wedstrijd begonnen tussen de MO13-1 en  de MO15-2, onder leiding van jeugdscheidsrechter Daan Kroot. Ondanks dat beide teams voor de winst gingen, eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Om 10.00 uur waren de kabouters en de JO12-1 aan de beurt om op het trainingsveld hun training af te werken. Prachtig om te zien hoe onze jongste spelertjes ingespannen bezig waren om spelenderwijs de eerste beginselen van het voetbal onder de knie te krijgen. De trainers genoten er ook zichtbaar van. Aan het einde van de training gingen alle spelertjes samen het veld weer af en daarna terug naar de ouders die buiten de poort al klaar stonden om de kinderen op te halen.  De JO12-1 was in twee groepen verdeeld en onder leiding van beide trainers werkten zij hun oefeningen af. Ook hier een en al enthousiasme, prachtig om hen zo bezig te zien.

Ook om 10.00 uur waren op het C-veld de JO11-1 en JO12-2 begonnen aan hun wedstrijd. Ook deze wedstrijd stond onder leiding van een jeugdscheidsrechter, Milan van den Boer. Natuurlijk wilden hier ook beide teams niet voor elkaar onder doen en na een spannende strijd werd het uiteindelijk 4-6 in het voordeel van de JO12-2. Zoals de huidige regels het voorschrijven ook hier weer enkel onder het toeziend oog van hun trainers en leiders.

Op het resterende deel van het C-veld begonnen rond 11.30 uur de JO14-1 en JO15-1 aan hun onderlinge wedstrijd met Jörgen Kroot als scheidsrechter. De wedstrijd eindigde in een 2-5 overwinning voor de JO15-1.

Op het trainingsveld was om 11.00 uur de training begonnen voor de JO14-2.  Zij hadden het hele veld voor zichzelf alleen tot het einde van de training om 12.00 uur. Daarna was het de beurt aan de JO17-1 om hun training af te werken op het trainingsveld.

Tegelijkertijd begon om 12.00 uur de laatste onderlinge wedstrijd op het hoofdveld: de MO15-1 tegen de MO17-1. Ook deze meidenteams beëindigden hun wedstrijd in een gelijkspel, het werd 4-4. De wedstrijd stond onder leiding van Dennis Aarts.

De laatste training van die dag was JO19-1, die om 13.00 uur op het trainingsveld aan de slag konden gaan. 

Een impressie van de trainingen en wedstrijden van 31 oktober kun je hier bekijken.

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!