Vervolg Positief Coachen

9 november 2015 18:30


Vorig seizoen zijn we binnen Uno Animo gestart met het traject “positief coachen”. Trainers en leiders hebben toen in twee sessies handvatten aangereikt gekregen om de jeugd van Uno Animo van positieve impulsen te voorzien. Dit alles om uiteindelijk de prestaties maar vooral het voetbal plezier te vergroten. Uit de evaluatie bleek dat deze pilot echt een vervolg zou moeten krijgen.

Zowel de technische commissie (jeugd) van Uno Animo als ook het Bestuur vinden dat hier een vervolg aan gegeven moest worden. Een vervolg waarbij iedere trainer met zijn of haar eigen team aan de slag gaat. Ten eerste hebben de trainers een aantal weken geleden hebben een set van oefenkaarten ontvangen met daarin verschillende basisvaardigheden. Met deze oefenkaarten zijn de trainers de afgelopen weken aan het werk gegaan.

Ten tweede zullen de trainers in de praktijk begeleid en geholpen gaan worden. Dit zal verzorgt worden door Patrick Cohen en Mark van Iersel van P&M Jeugd voetbal begeleiding. Zij hebben het afgelopen seizoen ook de pilot verzorgt. Op 18-19 november gaan Patrick en Mark met de jeugdtrainers en hun teams aan de slag.

Het uiteindelijke doel is dat het positief coachen niet alleen op de trainingen maar ook tijdens de wedstrijden zichtbaar wordt.

Voor vragen of informatie kun je terecht bij Alfred Hamers (06-13527766) of een van de andere jeugd coördinatoren.

Technische Commissie (jeugd)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!