5236PS
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6422429

Uno Animo mocht vandaag aantreden bij Emplina de huidige nummer 1 en titelkandidaat om de periodetitel te pakken.
Uno Animo wist op voorhand dus dat dit een moeilijke pot zou worden. Direct bij aanvang van de wedstrijd liet Emplina zich zien en creerde in de eerste minuut een mooie kans. Gelukkig voor Uno Animo miste de aanvaller zijn doel. Na deze eerste minuten kwam Uno Animo beter in het spel en kreeg steeds meer de overhand op het spel. Emplina kwam de gehele eerste helft niet veel verder dan een enkele counter uitbraak. Duidelijk was te zien dat de aanhang en zelfs de coach moeite had met het spel wat de Uno Animo spelers op de mat legde.
Zo kwam er de eesrte helft in de 16e minuut een zeer mooie gelegenheid om de 0-1 de maken voor Brian van de Loo. Hij werd een op een gezet met de keeper van Emplina echter zijn schot miste het doel.
19e minuut Wesley van Dongen gaat een combinatie aan met Danny Kuijpers en omspeeld de verdediging van Emplina.  Wesley komt een op een met de keeper en haalt uit en via de vingertoppen en de paal gaat de bal naast.
28e minuut heeft Emplina een uitbraak en de bal wordt tot corner verwerkt. De bal wordt door Emplina ingebracht en in een geharrewar van spelers wordt deze kans door de Uno Animo sπelers onschadelijk gemaakt.
30e minuut Daan van Kuijk onderschept de opbouw van Emplina en ziet de keeper van Emplina ver voor diens doel staan, hij probeert een lob en de bal gaat helaas voor het doel langs.
Ruststand 0-0
Tweede helft helaas voor de Uno Animo fans een totaal ander beeld want nu leek het dat na de thee de spelers van Uno in slaap waren gesust en de eerste 10 minuten totaal niet bij de les waren. Alles ging helaas fout. Emplina profiteerde daar optimaal van en wist uit die mogelijkheden maar liefst 2x te scoren. Eenmaal direct na rust en kleine 10 minuten later werd een te zacht terug gespeelde bal onderschept en prima afgemaakt waardoor de 2-0 op het bord stond. Door deze vreemde wendig was Uno duidelijk van slag, zeker nadat 1 minuut later de scheidsrechter de bal ook nog op de penaltystip legde. Hij concludeerde dat een speler van Emplina onterecht onderuit gehaald was (Volgens de Uno Aanhang en ook deze reporter) was het zeker geen penalty maar een correcte ingreep van de keeper., Tom van Brakel. En zoals zovaak gezegd wordt als de penalty onterecht gegeven is dan zal hij worden gestopt en zo gezegd zo gedaan, Tom pakte netjes de ingeschoten penalty.  Na de 2-0 was duidelijk te zien dat Emplina nog niet gerust was op de overwinning. Emplina bleef namelijk op de counter spelen en niet zoals je zou mogen verwachten van de nummer 1,  dominate spel. Dit resulteerde dat Uno Animo in de 90e minuut na de zoveelste aanval scoorde. Bob Emmen scoorde te midden van veel Emplina spelers de aansluitingstreffer. Uno Animo had direct weer hoop en probeerde in de blessuretijd de gelijkmaker te forceren maar helaas werd er weinig blessuretijd bijgeteld en zodoende kon Emplina zich kronen tot periodekampioen.